English

Hulp en tips

Zoeken op voorletters, achternaam of bataljon geeft een resultatenlijst met een link naar het portret. De resultatenlijst bevat bovendien gegevens als rang en pay number. De rang wordt meestal in verkorte vorm weergegeven. The National Archives biedt een handig overzicht van de afkortingen die in de Eerste Wereldoorlog werden gebruikt. Bij The National Archives worden bovendien de zogenoemde service cards bewaard van de militairen die in Nederland waren geïnterneerd.

De meeste soldaten waarvan u hier de foto's kunt vinden, behoorden tot de bataljons Hawke, Benbow en Collingwood van de First Royal Naval Brigade. Deze eenheden waren in oktober 1914 ingezet bij de verdediging van Antwerpen, maar hadden na de val van de Belgische havenstad een goed heenkomen gezocht in het neutrale Nederland. Hier waren ze geïnterneerd in een barakkenkamp op het terrein van de Rabenhauptkazerne in Groningen, het zogenoemde Engelse Kamp.

De auteur Menno Wielinga publiceerde begin 2014 het boek 'Het Engelse Kamp in Groningen'. Hij heeft ook een eigen website over de Eerste Wereldoorlog met daarop veel informatie over het Engelse Kamp.